top of page
  • Writer's pictureHLN

Rázend druk, maar huisartsen met 4.100 patiënten vertoeven nu wel op betere stek.

“Onze vorige praktijk barstte uit haar voegen”

OUDENBURG Huisartsen worden tegenwoordig overspoeld, zo ook bij Mediburg in Oudenburg. Maar daar kunnen ze zich sinds kort wél optrekken aan een gloednieuwe praktijk. “Nu kunnen we onze patiënten in de best mogelijke omstandigheden ontvangen én behandelen.” En ook het team van Mediburg breidt uit.


Ze verdrinken tegenwoordig in het werk. De wachtzaal zit tjokvol. Maar toch glunderen huisartsen Stern Bossier (35) en Tom Lagaert (32) tegenwoordig tijdens hun dagtaak. De reden: na maanden renoveren konden ze hun intrede nemen in hun gloednieuwe huisartsenpraktijk Mediburg. Nu nog samen met nog twee artsen en twee secretaresses, maar daar komt binnenkort nog wat meer volk bij. En dat is geen overbodige luxe, want Stern en Tom hebben samen maar liefst 4.100 mensen op hun patiëntenlijst staan.


Stern startte in oktober 2014 met haar praktijk in de Westkerksestraat in Oudenburg. Tom kwam daar exact drie jaar later bij. De praktijk bleef groeien en barstte uit haar voegen. “We waren al een tijdje aan het uitkijken naar een ander pand”, zegt Tom. “En dat hebben we uiteindelijk veel dichterbij gevonden dan we zelf verwacht hadden.”


Het KBC-kantoor - letterlijk aan de overkant van de straat - sloot namelijk enkele maanden geleden de deuren. En die kans lieten Stern en Tom niet schieten. Zij kochten het gebouw en startten met de renovatiewerken. Toen die enkele weken geleden afgerond waren, kon de verhuizing beginnen. Alles de straat oversteken, dus.


Ook specialisten

De praktijk verhuisde niet alleen, ze breidde ook uit. Zo zitten er tegenwoordig drie huisartsen - naast Tom en Stern is dat Lien Wittevrongel - en een arts in opleiding, namelijk Amber Tolpe. In januari komt daar met Florence Depotter nog een huisarts bij. Vanaf dan zullen ook een podoloog, een diëtiste en een jobcoach één keer per week in de praktijk komen werken. “We zijn bewust naar dat soort specialisten op zoek gegaan”, zegt Stern. “Zo kunnen we onze patiënten een behoorlijk allesomvattende behandeling geven. Het is altijd onze bedoeling geweest om te evolueren naar een multidisciplinaire praktijk. En ik denk dat we daar op die manier wel in zullen slagen.”


Lees het originele artikel op de website van HLN.

Instapklare Praktijkruimtes te huur

Wij bieden binnen de praktijk instapklare praktijkruimtes te huur aan voor paramedici. Bent u of kent u iemand die mogelijks geïnteresseerd is? Neem dan gerust contact met ons op via het secretariaat

Comments


bottom of page